Friday, 14 May 2010

DENGGI terCAMPAK...

*update berturut secara berjemaah..

Apepun sila tengok gambar ni dulu...


Opppsss....jangan korang mengata Mu'adz kene denggi lagi dah la ye...ini sebenarnya campak!!...mmg dugaan sungguh...lepas denggi kene campak plak...adalah seminggu lebih menjaga Firas...cuti tahun ni memang cuti untuk anak...campak ni jangkit dari budak yang dok sekali dengan baby sitter (BS)...meh nak cerita cemana boleh berjangkit...

Menurut BS, dia dah awal lagi menolak..sebab nanti berjangkit dengan yang lain..bercerita juga Mu'adz yang baru je balik dari spital...baru je nak sehat...tapi pagi tu dah berdiri depan pintu kendong anak...pulak rumah betul2 depan (kentot pn bau)...atas sifat kemanusiaan...terpaksa juga...walaupun hakikatnya dia kene bertegas kan...

Ada ke patut...takda rasa tanggungjawab pun tinggalkan anak kt BS dalam keadaan anak perlukan lebih perhatian...kita ni anak demam pun sanggup cuti...sekarang ni bila berselisih selamba je jumpa ahkak ..tanya khabar Firas pun tak...tak macam jiran2 yang lain...yang jarang jumpa pun bila bertembung paling tidak pun tanya, tak tanya kita, tanya anak "anak mana..tido ke?...sehat?"...

Sepanjang anak dia kene campak...memang takda sehari pun dia bercuti...pergi kerja pukul 6.30.balik pukul 3 petang...ok korang teka sendiri la kerja apa...ni negara komunis ke apa sampai nak cuti pun tak boleh...

Betulllllll....semua orang pasti kene campak..tak kira la masih kecik lg ke..hatta umur dah tua bangka pun leh kene campak ya...ahkak bukan kesal pasal KENE CAMPAK...tapi GERAM dengan MAK budak tuh...sebab? dah dinyatakan di atas ok..hehe..letihla ahkak nak menaip balik...

Syukur...Mu'adz tak demam...selalu kan pakej dengan demam kan...campak dia pelbagai..ada biji berair yang tak berapa ada..cuma dibelakang badan+belakang kaki+kepala sikit...muka+belah depan badan keluar biji kecik..orang tua kata campak keladi...tapi tu lah kerap menggaru...kesian tak? heheh!

Macam2 petua dapat...sampai kadang2 lost memori jap nak ingatkan haha...nasib lah abah+umminya dah pernah kena..kalau tak berjangkit...kena jaga 2 orang la pulak...huhu..

NOTA KAKI:
* Hari ini Jumaat, seawal 8 pagi nanti nak gi follow up kat Hospital Serdang pasal denggi Firas hari tu...takut ada effect kat hati..DOAkan..moga semua itu tidak wujud...AMINN...

4 comments:

  1. kalo le acikyun ni ada magik..sekali pling je tewos ilang bintik2 merah tu

    ReplyDelete
  2. antalya:
    wah terer la momy yun..nk pling2 plak dia..ehhehe

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...