Friday, 13 March 2009

Cerita Kahwin...


Vavavava....

Dalam zon kemabukan sempat lagi saya siapkan cupcake hantaran ni untuk kawan saya yang bernikah hari ini. Pagi tadi sudah deliver ke Shah Alam...Dah berjanji akan buat untuk dia sebelum tahu saya pregnant lagi...jadinya tak baik hampakan harapan orang yang tertunggu² untuk mencukupkan bilangan hantarannya kan...harap dia suka..kalau rasanya tak menepati citarasa sebagai hantaran, tak kisah kalau mereka nak buat makan² sekeluarga pun...he he he...

Oh agaknya selmat sudah dia menjadi isteri orang sekarang ni. Ikut turutan majlis dimulakan pukul 3 petang tadi.... Selamat menjadi Isteri..ngeh ngeh ngeh!

Wooo..sok mula dah cuti sekolah dan jemputan kahwin sana sini kan...mabuk nasik minyak la pulak ni...lahai leh telan ke? sendri mau ingat..heh!

Oklah...dengan pesanan penaja...

==> Bila pergi kenduri kahwin tu, pakailah pakaian yg sopan dan elok dipandang mata orang tua (tadi baca entry manje)
==> Ambil nasi dan lauk tu berpada lah yer..jangan ikut nafsu..memang nampak sedap sebab tengah lapar kan...sudahnya menggunung dalam pinggan tapi TAK ABIS!...sebab dah kenyang...dah membazir...ingatlah orang² jangan pandang belakang okey....
==> Bersedekah duit 'keruk' tu biarlah ikhlas...jangan lah pulak bg kertas kosong dalam sampul...RM1? ohh memanglah dikatakan ikhlas...tapi dikkk nonnnn...pak mat....mak lehaaaa...akai tu betul² letak kt kepala yer..bukan kt kepala lutut...agak² la nak bg ponnnnn....
==> Dah berjimba dengan lagu² kahwin, jumpa pulak kawan² lama, cerita macam 'tiada esok bagimu', mekap pulak tuh, berfesyen sanggul bagai....jangan lupa la Zuhur ngn Asar pulak yer...

Sekian...tazkirah Jumaat tuk hari ini...wakakakaka.....

Selamat memenuhi jemputan kahwin...

NOTA KAKI:
* Macam manje juga, dok fikir nak pakai baju apa nanti...kah kah kah!




10 comments:

  1. iye la ayue...aku weekend ni pun ada jemputan jugak...mkn kenduri kat umah org mmg sedap ek..ek...

    ReplyDelete
  2. minggu cuti skolah ni musim owg kawen..bln 6 sok pon ada lg hihihi.kiut la kapkek kunen begitu

    ReplyDelete
  3. cuti kali ni tak dapat plak jemputan kawen. takde kwn2 yg kawen pun. pelik pulak rasa,hehe

    ReplyDelete
  4. hai..sy ni baru singgah blog ni. masa akak sy kawen dulu pun, ada gak org bagi sampul dalam tu ada 50 sen, ada yang letak tisu pun ada nak kasi tebal..haishh..mcm2 zaman sekarang ni kan.

    ReplyDelete
  5. hi dear, hope u dun mind i put ur links to mine..anyway, congrates for ur pregnancy..nanti bole la share2 pengalaman kan...

    ReplyDelete
  6. niza:
    sama la kt kenduri sndri pn..huhu

    ReplyDelete
  7. nurulzia:
    haii...congrate 2 u 2..*wink*

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...