Tuesday, 25 January 2011

5 Perkara Yang Tidak Perlu Ada Pada Blog!!



Edisi blogwalking terjumpa INFO daripada SINI



1 Auto-Music / Auto Play Music

- Oh yang ini...ada juga terniat nak letak...tapi yang pastinya lagu yang tak memekakkan telinga..memang ada blog yang bukak² je lagu boleh angguk²...nak baca tulisan pun tak tenteram..lasty malas nak masuk lagi..hehe...TAPI better sekarang yang senyap kot..hihi....

2 Comment Verification

- Ahkak memang kadang-kadang rasa malas nak komen bila nampak Captcha/kod nih....kadang taip lebih sekali sebab tak dapat nak baca...APA ye motif korang letak menatam ni?? ... supaya tak ada komen yang membunuh ke?...yelah kalau cam blog ahkak tak femes memang lah tak payah la kot...kalau ada komen membunuh pun..bia lah..tengok setakat mana tulisan dia boleh membunuh...kihkihkih...

3 Flashy Backgrounds / Useless Widget

- Macam ni punya cerita...ahkak balik kepada keinginan memasing...yang ni suka hati korang lah blog korang...cuma jangan lah sampai menyemakkan....ada tu nak baca tulisan kene skroll sampai setengah page blog baru leh baca...ada pulak lambat loading...lip lap sana sini penuh page...haa salah satu sebab juga orang tak masuk kot...

4 Lies and Money ( Penipuan yang licik)

- Ambik yang percaya je lah macam NUFFNANG tu kan....hehehe

5 Plagiarism (Sikaki Plagiat )

Eh kene ingat ni.......petikan daripada sumber:

Sama sekali jangan gunakan ayat “Sharing is Caring ” jikalau anda mengambil karya orang lain tanpa kebenaran terlebih dahulu.

Ha jelas tu....kene letak sumber/kredit kalau kita amik mana² artikel orang lain yer...

6 comments:

  1. Saya tak berapa minat yg ada lagu2...kalau masuk dua tiga blog serentak, satu pasang ayat Quran satu lagu Rock jadi kita plak yg gelabah...

    Saya tag http://their-link.blogspot.com/2011/01/misz-h0neyz-1st-c0ntest.html

    ReplyDelete
  2. blog aku clean n clear. btol2 clear smp tkde entry baru. hahaha

    eh mlm ni dh apdet. cpt laa pi sana. kekeke

    ReplyDelete
  3. mdm calypso:
    ni pn aku rsa nk loading cam ape..

    ReplyDelete
  4. Sitisifir10:
    a'a ye tak ye kan..bukak byk2 dh jd karoke haha

    TQ tag..:)

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...