Wednesday, 25 July 2012

Blackout....

Assalamualaikum....

Malam tadi rumah adalah blackout..
yelah berbuka 7.30 malam...
baru nak berehat²kan badan...
+- pukul 7.45 malam...
tetiba gelap...
sentap!
Sampai Hati TNB :p

Si kecik pun tersenyap...
padahal dia tengok DVD Player je..
bukan TV..ahak...

Melilau cari lilin...
mujurlah dah siap sedia...
sebenarnya hari Isnin tu blackout jugak...
tapi +- pukul 5 petang hingga pukul 7 malam....
masa tu tengok stok lilin tinggal 3 batang...
takut gelap sampai ke malam..
ahbang sesiapkan bekalan lilin...
maklumlah nak tinggalkan anakbini pergi kerja...
dengan ucapan "kurus dah lilin sekarang"
ohooo memula tak paham...
rupanya...
kurus =  kecik
hehehehe....

Dengan suasana...
kegelapan yang hanya disinari cahaya meliuk....
sang nyamuk pun bernyanyi....
si peluh merembes membasahi body...
hahahaha dah cam puisi je gaya :p
melengas tak hengat...
tangan pun dah penat mengipas...
lepas tu dengar je satu-satu kereta mengaum...
masing² blah dari rumah...
cari kedinginan leteewwww...

Si kecik plak mengamuk tak ingat...
takut gelap...
padahal ada je lilin...
cakap "ada hantu"...
siap tunjuk tu tak tahan...
haihhh menjak bila takut hantu...
dulu berani je tengok cerita hantu...
ahkak suspect kat rumah mamanya la ni...
di momokkan dengan Hantu....
kan dah jadi takut budak tuh!!
kami tak pernah takutkan dia dengan Hantu...
kami ajar dia takutkan Tuhan, bukan Hantu!!
eeee susahkan kalau environment tumbesaran anak dah jadi lain...huhhh!!
maka melekap je lah dengan ahkak...
berdukung pulak tu...
sampaikan solat pun terpaksa biarkan dia melalak..
nak habis waktu dah...
pasrah je lah.....
lama-lama baru ok...
layan DVD player sampai lebam....
masa ni baru dia ada cakap "mi mi..muaz tak nangis, muaz tak takut HANTU"
haaa ye lahhhh tuuu....

Lebih kurang pukul 10 malam...
baru rumahku kembali bercahaya...

Thank You Allah...






1 comment:

  1. mya ckp 'abg a'shhh bln posher ni hantu kena ikat lahhhh'

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...