Monday, 11 January 2016

Darjah Satu - Beli Buku...

Assalamualaikum & Hai....

Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

Kihkihkih!!
jangan macam² nak...
baru masuk darjah satu...
tetiba terngiang lagu Mark Adam tu...

Siapa kata tak teruja anak nak masuk darjah satu...
macam² kat kepala ni...
selain persiapan sekolah daripada pakaian sampailah ke buku²...
yang penting diri anak tu sendiri...
dapat tak dia terima yang dia tu dah besar....
ha ha ha!

Masuk darjah satu...
sekali je kot!!
lainlah kahwin kan...errrr!
mati pun sekali...gitewww....

Ikutkan banyak nak dicerita...
nak abadikan dalam blog...
untuk lagi 20 tahun akan datang....
kena update pelan² supaya tak ada cerita yang tertinggal...
sebab sekarang pun membizi dengan tempahan Sticker Iron untuk baju sekolah...

Untuk kali ni ceritanya...
lupa beli buku...
memang kenangan sangatlah...
ibubapa mesti kena alert bila tarikh beli buku sekolah...
tapi kitorang ni beriya tengok tarikh 1/1/2016..
walaupun secara logiknya hari tu waima cemana pun....
cuti am tempat semua cuti...
entah masing² macam ikut arus je hahaha...
bila hari kejadian tengok sekolah lengang je...
baru lah telek surat semula...
lewat sebulan!!!
dah kenapa tulis tarikh kat bawah surat kannn...
*tengok nak salahkan sekolah plak hahahah*
 bila balik rumah tengok sampul surat cop tarikh tu 4hb...
macam blur plak...
siapa yang silap ni?
malas nak fikir sangat....layannn je lah kehidupan ini...
hua hua hua!!!

Sebenarnya macam pelik juga....
orang lain sibuk sebelum sekolah bukak aktivitu sampul buku sekolah anak...
tapi kitorang ni cam rileksss je hahahaha...
dengan tak ada lencana sekolah lagi...
memang yang teruknya tak perasan lagi...
30hb tu ada orientasi 5 jam kat sekolah nak daftar..
pun masih tak perasan tarikh kat kertas tu lagi...
memang sungguh Allah kaburkan penglihatan kitorang uhuk huk!!
walaupun ada nampak ibubapa beli buku...
tapi macam berfikir "itu untuk bukan darjah 1 kot"
sebab yakin dengan tarikh dalam surat tu...lalalala...

Dan hikmahnya beli buku 4hb masa hari pertama sekolah....
beratur pun tak panjang...
buku penting semua dapat kecuali kamus sebagai opsyen tu banyak habis...
tak apa janji buku penting & wajib dapat semua...
cuba bayangkan kalau ikut tarikh beli buku...
mesti beratur panjang kan kan kan...
dengan cuaca sekarang ALLAHU panas teriknyaaa...

Lama dah tak buat aktiviti sampul buku...
mujurlah bukunya baru cetoet...
sebab buku teks tak dapat lagi...
jadiii...marilah menyampul buku latihan...

Nampak tak kilat plastik tu?
Gigih katanya nak sampul fail tu...
dah lah berpoket belah dalam...
tuju kedai alatulis cari saiz fail...
dapatlah membalut fail tu...
ini je yang guna jenis dah siap...
buku² lain memang sampul manual & selotip...
gigih sangat....

Baru pengalaman manis sangat  namanya, ye tak...ngeeee!!


No comments:

Post a Comment

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...