Tuesday, 14 December 2010

Gigi oh Gigi


Ini adalah kisah peram..dok duk dalam draft..baru nak publish ngko! kejadian khamis lepas...



Mencari dan mencari...punyalah google segalam macam pasal klinik gigi...hohoh..bukan semua orang suka kalau dengar Klinik Gigi ni...macam anak BS sanggup goyangkan gigi semata bagi tercabut daripada jumpa doktor gigi..lama pulak nak tunggu TERcabutnya...eh sambung cerita...



Asalnya memang tak plan nak terjah klinik gigi hari tu...dah ahbang tiba-tiba kata nak masuk lewat pergi kerja...kepala ahkak pun cepat je terfikir...yelah menda dah dalam kepala tinggal tunaikan je...Firas dah hantar kat BS dah...lepas sarapan kitorang amik Mu'adz semula..siap pesan kat BS suh mandikan dan pakaikan ensem-ensem..waakaka...


sumber gambar dari sini

Tengok signboard klinik pun dah tau sebab ada gambar gigi...unik la sikit...setakat ni ahkak tak pernah nampak lagi...tambah pulak warna pink...memang tau dah owner/doktor mesti perempuan kan..memang ia!


Ahkak main terjah je klinik gigi ni tanpa tahu pun berapa RMnya...jenuh dah google...forum bagai...takde pun kisah pasal RM...sebab risau sikit lah...bab gigi ni selalu RM melonjak sikit..lagi-lagi area sini kawasan semua kebanyakan rumah gedabak...rumah ahkak je ala-ala merpati...ni kes terjah rela dah ni...sebab lama dah gigi ni tak berservice...risau oh takut ada resaksa je dok dalam wat khemah ahaha...aloh wat Scalling & Polishing ajok!...nak buat kat gomen ala boleh mengumpulkan haiwan dalam zoo nak tunggu turn kan...oleh itu marilah kita ke klinik swasta...



RM105!..Alhamdulillah..boleh lah nok...itu pun dah campur Mu'adz Firas punya kos dalam 1 resit (sebab ahkak nak claim balik kat kampeni ngeh3)....Scalling & Polishing + cek biasa gigi budak tecit tu...jadi tak pastilah amaun sebenar Scalling & Polishing tu..ahkak tak tanya la pulak kan...hihi....



Ok..dari segi service & environment tu ahkak kira OK lah...



  • Tengah doktor godek gigi sambil patient tengok TV ngko....tapi takdelah kita ni khusyuk tgk TV tu kalau dah ngilu kene godek..main pejam celik mata je la tengok TV...at least selain bunyi alatan tu dengar gak la bunyi hiburan tuh...takde lah cam bilik mayat kan seram nak hadapi haha...bilik pun kaler terang dan ceria..oren lembut kalau tak silap....
  • Doktor perempuan...jadi TER apa-apa pun rilek je lah..ahak!
  • Disebabkan kita ada hak sebagai patient untuk bertanya (pulak tu berbayar)...ahkak hentam lah tanya banyak lebih lagi pasal penjagaan gigi untuk budak-budak...jawapan yang menyenangkan hati...hehehehe
  • Menunggu pun tak lama...mungkin sebab ahkak orang ke-2...pulak tuh sebelum datang dah call tanya dulu boleh terjah atau kena buat appointment dulu...ramai tak kalau pergi sekarang dan paling penting tanya doktor dah datang ke belum...wakakaka...
  • Si Mu'adz Firas tuh siap berlari-lari...duduk..berbaring lagi depan hall klinik tu.seronok punya pasal dapat lepas bebas...lagipun kene bukak kasut...best kan...rasa suci je masuk klinik...hehe...
  • Boleh dikategorikan MURAH la kan....

Berangin je gigi bawah ahkak ni lepas dibersihkan...ngilu pun ado...angin tu sebab dah menampakkan jarang antara satu sama lain...adoihhh...adakah perlu Bridge la pulak???...apa pulak Bridge ni kan....ahahahaa...terus keluar bahasa doktor ngko....ala Bridge tu cam orang pakai besi-besi kat gigi tu la...huhuhu...duit pun mabeles gak la...adeh.....




2 comments:

  1. Lelaki Ini:
    ha kann jumpa dah slh sorang yg seram klu sebot dr gigi...aakakakaka

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...