Wednesday, 4 May 2011

Cerita kami...

Assalamualaikum....

Korang...harini genap seminggu tak update blog...lahai...mood merudum...tengok blog pun dah jarang sangat...cuma cekal dan tabahkan hati je untuk update blogshop...jengah² lah yer...clearance sale tak kira masa, selalunya untuk perabih stok yang tinggal sikit atau no repeat order dan pastinya dengan HARGA yang mengancam!!..yelah kenangkan itu adalah rezeki..tak usaha, waima macamana sekalipun mood merudum, kena gak menarikan mouse dan jari jemari untuk update item dan info...Sambil² kat blogshop, melepak juga di FB...sambil update ChurpChurp & Twitter...yelah setakat nak update berapa patah perkataan kan...cam blog ni..aduhai...berblogwalking je....itu pun aci tak aci je jengah....

Eh melalut plak...nak cerita mood merudum..kornar lain plak kan..

Mula dari Rabu lepas lah ni... si kecik Mu'adz Firas ni muntah masa tidur...ahkak tak sedar..sebelum tu dalam pukul 3 setengah pagi dia bangun mintak susu...jarang sangat dah dia menyusu malam² selalu lajak je ke pagi...lepas bagi susu tidur lah dia...dalam pukul 5 pagi ahkak bangun macam biasa nak masak & menyiapkan makanan dia bagai dan masa bangun tu ahkak dah terbau sesuatu tapi ingatkan unsur dari luar sebab macam baru lepas hujan, selalu bau macam² 'naik'....tapi ahkak biarkan je dulu sebab mikir satgi dia terjaga susah dah nak buat kerja kat dapur...ahbang plak kerja malam...

Sudah semua ahkak baru jenguk dia....Ya Rabbi...yang bau tadi rupanya MUNTAH dia...dia tidur atas muntah uuuuuuu!!!....boleh lak lena..iskk iskk...mula dari saat itu lah...dia muntah..jap² muntah...sampai lemah longlai...ye lah minum muntah...memang tak boleh makan minum...pergi ke klinik dan ahkak pun EL...doktor kata bukan Campak...sebab viral fever tak sihat lagi..memang sebelum ni pun demam masa kat kampung...

Malam tu keluar pulak merah² macam gegata....mula dari pinggang naik ke badan...pagi esoknya semakin banyak...ke klinik semula...ahkak pun masa tu dah sakit tekak gila dah...jadi sesama la ni pergi klinik...chek semua...doktor kata dia kompem Campak!..pulak...memang ahkak sambung cuti ke MC sampai Jumaat...dah alang²...cukup seminggu tak pergi kerja uols...

Hari Jumaat...habis part muka merah² sambung ke kaki pulak....belum sempat mandikan dengan air daun mambu tu...bagi air kelapa dan sapu calamine je...Alhamdulillah elok...

Bersambung pulak si kecik tu cirit....maka bertukar lah susu pulak untuk sementara...Isomil jadi pilihan sebab susu soya takde Lactosa...jadi pilihan sebab agak murah sikit daripada cap lain² [walaupun ada kata susu soya tak elok, tapi ini dah kira sebagai ubat ni...untuk sementara...dah elok bagi susu sediakala]....

Dalam pada tu...ahbang lak terkena muntah & cirit...MC 2 hari...lembik lemah longlai & sakit badan juga....plan nak balik kampung cuti pun tergendala...berkuarantin la kami bertiga kat rumah...ahkak yang asalnya pun memang nak demam dah...tapi kuatkan semangat..kalau ahkak pun demam...cemana la meke nih...dengan tawakalnya ahkak telan je pil demam tah bila punya...sebab haritu pergi klinik tak dapat ubat demam...cuma ubat tekak dan antibiotik je...Alhamdulillah...kuat semula nak buat kerja rumah..jaga meke nih...

Syukur sangat sekarang semua dah OK...harap lepas ni takde lah dugaan macam ni lagi....hampir sekeluarga lemah longlai....

UJIAN terhadap hambaNya....

http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. ujian Allah tu..
    Kalau kita sabar, insyaAllah, hasilnya baik..

    Entry terbaru padlie: Eh eh.. Ada orang ngumpat saya la..

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...