Thursday, 16 January 2014

Aiskrim Homemade....

Assalamualaikum....

Asalnya sehari seringgit...
samada pergi kedai Apek atau Petronas...
mujur tau dia minat yang jenis Mat Kool tu je..
kalau Cornetto pitam makpak!!
bila keinginan tak dapat dibendung...
bila bekalan aiskrim dah habis...
tantrum merata...
jadi gagahkan diri lah makpak ni...
cari acuan aiskrim....
korang sibuk² beli kat Daiso..
tapi takan disebabkan aiskrim nak terjah Daiso nuuu....

Ini beli kat Yummie Bangi....
bentuk payung....
RM6.99 ada 6 batang
First time buat simple je..
nak tengok dulu cemana rupa...
buat sirap je kot hahaha...


Hat ni baru beli kat Daiso, JJ Equine...

RM 5...Daiso pun semua RM5 kan...
sumber gambar 
Tapi ahkak lagi suka yang payung tu...
sebab tak bercantum antara satu sama lain...
boleh tarik satu² yang bahagian payungnya...
jadi tak kacau la aiskrim lain...
kalau yang Daiso ni bercantum...
bergaduh² nak keluarkan...
susahhhhhh huhuhu...

Buatkan anak...
apak pun nak jugak...
takpe layankan je upah jadi Mr. Mama...

Aiskrim Neopolitan kekdahnya....
perisanya milo, sirap, vanila...
Walaupun ada stand mixer..
tapi tak puas hati nak juga pegang...
maka ketul² la lengan mixer sampai 20-30 minit...
gambar yang dah jadi aiskrim tak de...
dah nama aiskrim gitulah rupanya dik non hehehe

Yang untuk Muadz tu upgrade la perisa...
oren buah, milo, bandung, pisang...
kalau yang bersusu tu...
campur je susu tepung yang dia minum biasa tu..
tak adalah fresh milk ke apa ke...
tu je la yang daya buat masa ni...
itupun memujuk 1 hari sekali je...
paling kesian 2 kali sehari ambik aiskrim tu...
kalau lebih nanti nasi pun tak nak makan...
biasaaaaa diaaaa!!
jadi kenalah pantau, kan...




9 comments:

  1. demi kerana seorg yg b'nama anak kan.. ;)

    ReplyDelete
  2. Eh. Sepatutnya kan aiskrim dengan kekanak memang tak boleh pisah kan? Sepatutnya kan?

    Tapi kan kenapa eh kat rumah tu walaupun dah disumbat freezer tu penuh aiskrim potong pun Budak Gundut tak hairan. Ada masa-masa nya aje dia nak. Tapi selalu dia buat dek aje la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...mst budak Gundut tu ada sesuatu yang lagi dia suka...gula²??? ikikikikiki

      Delete
    2. Gula² pun tak jugak. Tapi kalau menan backhoe mmg dia layan sangat.

      Delete
    3. kene wat rupa aiksrim backhoe kutt...hehehehe...

      Delete
    4. Kah kah kah. Kerja nya la wei. Hahaha.

      Delete
    5. owhhh hahahahahah adeiiiiii....
      terpk brg menan bulldozer tuh...wakakaka

      Delete
    6. Kalau betul buat kan rasanya cair sebab dia dok buat main aje. Bukan dimakannya pun. hahaha.

      Delete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...