Monday, 24 November 2008

Luggage...

Weeknd kali ni adalah acara mengemas, mengotak, membungkus segala brg² yg perlu di pindahkan...dlm weekly pn ada gk kemas²..wat sikit² kn..nk wat skali harung seme weeknd mau pensan...kali ni aktiviti menyusun, melipat, mem'popia'kan baju *ayat adik ipa aku la ni namakan popia...mksudnya gulung cam popia bru buh dlm beg...leh lak dia bg nama POPIA...dh le ritu ada mber nk wat popia kan tuk tunang dia, tp x jd bg sbb x menepati piawaian 'Hells Kitchen"...wakaka....kebetulan lak cite mende yg sama...ibarat 'kulit sama cuma inti lelain'...ekekeke....

Sambil ngemas smbil nunggu la owner kata nk bg kunci umah...nk bg ritu kata lom psang railing langsir ngn ganti tombol...dok tggu smpai ke petang...dia btau ptg kol 5...kol 4 bru tepon ckp rushing ngn family nk g Dengkil lak...pok pek pok pek....senin gk la bru dia bg kunci...tuh dh siap psng railing ngn tombol ke tak tu...duiiyaiii....
*sib la pocik weh..duit deposit aku x baya abis lg ekeke...madan muka mu...

Oh ya...dok popiakan baju ni penuh dh luggage besa nih..ni pon pinjam osmet punya...wakaka....pastu setat la tatau nk buh mana...dok pk² dlu aku pindah sini guna apa ek buh baju²....smpaikan luggage pn pinjam org nih...adeiii..hohoho dulu ada beg kampong hat besa tuh...tp biasa la kn beg gtu simpan tak jga jap je repotnye...aku dh buang dh..patot laaa...haha...


adik : kak, dlu pindah guna kotak ke buh baju? *cissssssss!!

SO...ngn belen duit yg ada *lom gaji lg huhu....aku pn ajak la adik ipar aku yg perli aku td g terjah MV cari luggage...terjah hat murah je lah...bkn guna slalu pn...

Ni la ghopernya...puas nelek kt K4 tuh...carik hat besa+rega baloi...ahaksss....rega ni rm64.90 ok..time tu dh scan dh kt alat scanner tu...nk jd citer kan laaaaa kannnn....smpai konter... mamat cashier indon konter tu punch rega (key in bar code) tuh rm77...iskkk bia betikkkkk!!!! aku pon...

aku : alo brader...td scan rega len..64.90
cashier : ada promosi kak...nt kurang rega....

Uh ye la tuh..tul ke tak mamat nih...dh la tggu line tu berejam...time org dpn td...amek plastik...tuka syilling....tggu kad kredit lg...ada cust len men msuk baya rokok..eeeii..time aku lak..kertas resit abis...pastu hal punch rega len lak....pastu dh dpt resit aku tgk la resit tu rega brapa....RM77!!!!!...kata potong td..promosi kununnn....isk xleh jd nih...now..leh la aku gunakan hak aku sbg pengguna kan..bila lg...

Aku trus je nuju kt konter cust servis kan....dh pok pek kt situ..staff K4 tuh heret aku lak g konter tu balik..pok pek lg...nk gk nunjukkan aku yg slh rega...pdhal cashier mamat indon tuh x reti key in bar code...iskkk....pastu staff K4 tu heret balik ke konter cust servis!...duiyaiii...bru tingat aku ade bli eskeremmm...waaaaaaa cairrrr lorrr cmni..

Hah..dh puas dorang pok pek..ternyata aku di pihak yg benar...cam bes lak telah menggunakn kuasa sbg HAK PENGGUNA...ahahaa...dpt la duit belen tuh....ternyata dia pulang RM13, spatutnya RM12...uiyoo...mmg betul2 aku gunakan hak pengguna ni..lg singgit leh baya duit parking..wakaka....

OK la start rini kene popiakan bju buh kt luggage baru lak...ihikksss...so adik..jgn keji akak ko lg pasni suh buh dlm kotak yooooooo!!!

14 comments:

  1. yay! hidup ayue!! blh jd presiden hak pengguna blogger.. hehe

    mamat indon tu saja nk songlap duit kot ayue. huhu

    kdg2 aku tak prihatin sgt masa beli barang. main bayar jek. pasni nk tgk betul2 harga tu.

    ReplyDelete
  2. cikgu jawe
    ihiks..kdg² singgit dua pn mls nk betekak benanya...tp tu la hak pengguna kan...tp ni dh belas² inggit..peh tu x gji lg..huuu rasa cm sejuta je rugi tuh..ahaks...rm12 leh cover 3 hri lg tuh...ihiks...

    ReplyDelete
  3. Slamat mengemas puan ayue :D

    Haa? popia buat hantaran? huehue sgt la unik :P Bole ar pasni tiru skill kuikui

    ReplyDelete
  4. hanie
    iskk budak ni..tau la nk kawen..abes seme topik mst sngkut paut ngn kawen..wakaka...

    *ok gk tu popia hntaran..wat la design bonga ke..:p

    ReplyDelete
  5. eh ok apa pack baju masok kotak je..lagik senang kan
    (bercadang nk wat cenggitu time pindah nanti)

    ReplyDelete
  6. antalya
    hiks..mmg bole je..
    sementelah akk ni dh kehabisan kotak..
    pastu mmg xde luggage lg kn..benefit kmudhn hri gk..bak kata hubby..

    "ne tau ada rezki nk g haji nt"

    amiiinnn...*walahhh smpei ke situ..hiks...

    ReplyDelete
  7. tgk beg besor tadi...
    ingat kan kak @yue nak pi mekah

    hehhehehhe

    ReplyDelete
  8. yanie
    jgn kate p mekah..
    p putrajaya pon leh..

    he he he

    ReplyDelete
  9. slmt berpindah ke rumah baruuu...moga pasni cepat timang baby...(huhuhu...ader kaitan ker ekk baby dgn kes umah baru ekk, hahaha...tibai ajer laaa...)

    ReplyDelete
  10. RaFFLeSiA MeRaH
    amiiiiiiiiinnnnnnnnnn....

    *ko ni wt lawak ke pe kak..n3 xde kene mengena...wakakaka...

    ReplyDelete
  11. ayue aku baca tp tetap nk tanya gak..ko nk g mana ek...

    ReplyDelete
  12. kasih
    g bertapa kt gunung krakataooo...mau ikut? :p

    ReplyDelete
  13. lavender
    jum jum jummmmmm...jum pindah²....

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...