Tuesday, 29 March 2011

Ahad...

Assalamualaikum....

Ahad...



Ke Pulau Carey kita....tak tahu jalan..alamatnya belasah ajelah....tanya kawan² macam² versi ada....kawan ahbang, kawan abang ahkak...lum lagi kawan ahkak..tapi dah tanya dah semua tak tahu hahaha....meredah je lah apa yang patut....bertolak pukul 3 petang sampai 5 petang...hahahaha lagi....buta jalan camni lah....atas nama berhati²...lambat asal selamat...:p



Ishhh takdelah...bukan berkelah atau memancing...tujuan murni nih..menghantar abang ahkak berkursus kat sana....atas nama syarikat dia Sime Darby...dah tempat kursusnya kat sana....aduh duh duh....sepanjang jalan selepas Telok Panglima Garang dah masuk ke Sime Darby Plantation tu amat sunyi dan menyeramkan ahahahaha...ada rumah pekerja tapi sorang umat pun tak nampak....aiyooooo.....ada pejabat pos, balai polis dan hospital...pun tak berorang....tiba² teringat cerita seram.....wakakakakka!!...Balai Polis = cerita Bukit Kepong...Hospital = cerita indon seram jek...http://www.emocutez.com



Remang senja dah....inilah kawasan penghujung pulau la rasanya...sebab bau laut...dengar ombak..tapi tak nampak...yang nampak kawasan penginapan dan tempat kursus.....


Jadilah tak jumpa pantai pun...jejak je lah kat jalan tar nih...ahaha.....jalan-jalan pusing sekejap....redup dan nyaman...memang bahagia la tenang..tapi tu lah...seram gak sebab sunyi...nama je ada kereta banyak...tapi sorang umat pun takde koooo.....ni kalau ada kursus...kalau takde? lagiiiii laaaaaaaaaahhhh.....[nak dapatkan sebijik sehelai seluar pendek cam dalam gambar tu boleh terjah Click2 My Shop ye]



Sebenarnya nampak juga signboard ke pantai bila keluar dari kawasan pondok pengawal Sime Darby tu...tapi setelah menelek minyak tinggal suku....dan pulak signboard tak tulis berapa jarak....risiko besar ok....kang tersadai abis minyak kat pulau...matikkk.....dah la sepanjang jalan tak jumpa stesyen minyak...oleh itu...PULANG marilah PULANG....



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?...CLICK HERE...

4 comments:

  1. Pulau Carey? x pernah dengar pulak nama pulau ni..
    kat mana yer? memang ketinggalan zaman betullah saya ni..

    ReplyDelete
  2. yanie:
    ko mengingatkan betul lah..haha...ade sok2 pegi lagi harus ahkak ko tebayang kang...

    ReplyDelete
  3. BUNGA:
    ada puan bunga...
    tp tak meriah kot..sbb kt sana byk plantation sime darby...estet depa punya...besar cam 1 pulau jugaklah...
    kot yg ada warganya orang asli..katanya lah...

    lokasinya kat banting-klang..cmtu...hiks...saya pn bru tauu...hahaha...

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...