Tuesday, 2 July 2013

Beli Tiket Bas Raya....

Assalamualaikum....

Eh tiket bas naik 10% ke 30%??
tiba² timbul persoalan pasal tiket pulak, kan...
dah bertahun² balik raya tak fikir lagi pasal tiket bas...
selalu jadi co-pilot je...
rasa mengantuk, berhenti tidur...
rasa nak terkucil, berhenti R&R..
rasa lapar (malam), ngeteh atau sapedek...
*siang kan puasa mana boleh makan minum*

Ini...
tambang kalau naik 30%...
peh peh peh!!

credit
Sekarang pulak harga kereta dah murah kan...
makin bertambahlah orang berkereta baru...
masa perayaan bertambah jugalah jumlah kenderaan....
maka bertabahlah didalam kenderaan masing² yer...

Motif cerita pasal tiket bas...
tahun ni macam kembali bujang la pulak...
bujang tak bujanglah sebab kena heret sekali budak kecik ni...
sebab utama apaknya tak dapat cuti raya awal...
tahlah apaknya nak balik lepas raya kot...
*memang ahkak tutup pintu dipagi raya la kalau betol*
dasar betul pemerintah Jepang tuh...
dah dok kat negara orang...
kenalah ikut perayaan negara orang, kannnn...
ini ikut kepala Jepang dia je...
nampar dengan selipar Jepang baru tau...

http://eemoticons.net

Fuhhhh...
mujur ada bodyguard = abang ahkak...
abang ahkak yang belikan tiket semua....
ahkak anak beranak tinggal naik bas je lah...
harap² tak meragam la budak kecik ni...
perjalanan selama 4 jam setengah tak termasuk jem...
maka sekarang ni memang kena listkan apa yang patut...
untuk menghindarkan si kecik ni rasa boring tahap otomen tigaaaa!!
*melainkan dia tidur*

Tahu tak apa yang difikirkan sekarang...
Power Bank!!
maklumlah kalau dah dibedal Tab tengok segala macam dalam Youtube...
main games bagai...
dan nak buh movie kartun sikit...
*sebab kat highway line internet bukan betul pun kan, putus²...nanti ada yang sentap*
sudah beli daripada MyDeal...
tunggu jelah...
jangan sampai lepas raya sudah!!...




1 comment:

  1. Saya ingin berkongsi info dengan semua pengunjung blog ini. Anda kini boleh membeli tiket bas online dengan mudah dan murah di website kami. Nikmati diskaun sehingga 40% dari syarikat bas yang terpilih.

    Sila layari malaysia bus atau tiket bas online.

    Terima kasih buat admin!

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...