Monday, 1 July 2013

Jumpa Lawyer pulak....

Assalamualaikum....

Bila dah dapat loan dengan bank...
kena berurusan dengan lawyer panel bank pulok...
haritu penat bebel pasal lawyer kan...
mujur petang Jumaat dia contact...
buat appointment suruh datang hari Isnin/Selasa...
hohohhh celah mana pulak nak datang masa kerja...
nasib EJa call tanya lawyer dah telefon ke belum...
cerita kat dia pasal appointment...
akhirnya dia yang arrangekan appointment dalam hujung minggu...
jadi tengahari Sabtu tu meredah lah pulak ke ofis Seri Pajam...
kat Bandar Warisan Puteri....

Biasalah sign dokumen sampai lenguh...
padahal initial je....
ada 4 copy dan tebal...
S & P original pihak lawyer simpan...
ini terpulang kepada pihak bank/lawyer...
ada yang tak amik original...
hat ni dorang amik original...
jadi kita kena simpan S & P salinan yang dah ada CTC...
CTC ni dah siap dapat masa pertama kali dapat S & P tu...
original dan copy with CTC...
mungkin kalau yang buat salinan sendiri...
pandai²lah cari pesuruhjaya sumpah untuk certified yer...
kalau tak, payah pulak kalau ada isu berbangkit...
dah lah tak ada CTC, original pulak lawyer dah simpan...
satu hal nak panjat tangga ofis lawyer, kannn....
nak buat certified kena tunjuk dokumen original yeh!!

Masa kitorang sign dokumen ni lah...
macam² hal, ragam si anak la ape lagi...
lari² tergolek lah...
tepuk² replika rumah lah...
*sikit lagi nak roboh*
anak jantan ko faham² je lah...
belum lagi kes terkucil dalam seluar...
apa taknya, dah hujung² nak terkucil baru nak cakap...
"miii nak kencingggg"
gagau cari toilet ok...
sampai² toilet seluar dah lencun...
mujur mak ko nih standby 'wardrobe' dalam kereta tau!!
http://eemoticons.net
bersabar je lah si lawyer tunggu banyak na iklannya...

Ok..
mahap takde gambar selingan yang capture sendiri...
matahari atas kepala ko...
melilau kawasan daripada dalam kereta je...
cuma nak komen sikitlah kot...
design rumahnya banyak tingkap...
dah cam ofis pulak ahkak tengok...
jenuhlah nak tinted tingkap pulop lepas tu...
nah tepek satu gambar...

credit
Ok bai...


Nota Kaki:
CTC = Certified True Copy



2 comments:

  1. Ni semi d ke terrace? Ke ko confuse kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni semi d...
      tu gambo selingan beb...
      bukan gambo umah aku hehe

      Delete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...