Monday, 15 July 2013

Minggu Pantas.....

Assalamualaikum....

Kan macam pelik je..
selalu sempat juga ahkak buh auto publish entry...
paling tidak pun untuk label Iklan atau Promosi..
weekend kali ni memang bersawang la blog...
weekend yang tak semangat nak update blog...
baik golek² je kan...
banyaklah golek²...
maksudnya kerja rumah hakiki lagi banyak gitu...
belum lagi part keluar mencari barang² harian...
menu berbuka pun masih ala kadar...
dan masih belum ada lagi untuk tayangan umum...
alaa menu biasa² saje...

Ish macam blur je kalau Isnin ni...
lagi² hari ni hari pertama bawak kereta dibulan puasa...
*sebab ahbang masuk awal pagi*
makanya kalau bawak kereta tu...
kena lagi cepat dan cepat...
*minggu lepas merempit sebab ahbang keje malam balik pagi, pagi dia yang hantar kami*

Pagi tadi keluar pukul 7 pagi...
sampai taska dalam 7.15 pagi...
taska pun tak bukak lagi...
jangan kata pintu taska...
pagar kedua taska pun tak bukak...
nampak bibik jaga rumah tu buang sampah kat depan...
dia kata kunci pagar tak ada...
cikgu belum datang...
kena masuk daripada pintu dapur uols!!
lahai kesian dialah paling awal....
ikutkan jadual taska tak berubah waktu pagi...
mula bukak 7.30 pagi, petang pukul 6 petang
*hari biasa pukul 7 malam*
tapi minggu lepas hantar dalam pukul 7.20 pagi..
dah nampak budak² lain berkejar² dalam taska tu...
hari ni mungkin lagi awal agaknya hantar Muadz...

Nak buat cemana tuntutan hidup bekerja dengan orang...
inipun dah terlewat setengah jam sampai ofis ni...
parking kat komuter pun dah penuh hatta kat tepi jalan yang selalu kena saman tu!
oleh itu pandai² sendirilah korbankan waktu rehat setengah jam tu...
untuk balik tepat pada masanya iaitu 4.30 petang...
http://eemoticons.net

Muadz...
memang ada sikit ragamnya bangun pagi...
walaupun adakalanya ok...
banyak yang tak ok...
yelah awal pagi ko...
kesian mengantuk lagi...
tadi pun suruh mandi dia cakap
"nampak ni Muadz menguap lagi ni"
alahai anak....
takkan nak suruh kamu tidur balik...
selagi boleh sabar memang pujuk segala pujuk...
tak jalan memang angkut je bawak dalam bilik air...
meraung? pasti dong!!
kesian..luluh hati mestilah ada...
tapi amak kenalah cekal hati juga..
kalau dah sama² meraung bukan jadi apa pun kan....

Lagi 4 hari nak hadap suasana camni...
*dan ada lagi seminggu rotate*
moga kamu tabah ye mandi pagi yang sejuk tu...
dah tak boleh makan pujuk....
kenalah pujuk dengan ayat ".....sihat dan kuat macam OTOMEN!"
grrrrrrrrrrrrrrr.....



2 comments:

  1. superhero tetap jd pilihan anak2. he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...
      superhero dari zaman tumun temurun lg tuh...
      adehhh....

      Delete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...