Wah..lama dh saya x tepek gmbo mkanan...kalo lapa sndri tanggung yer...he he he
Saya buat utk jamuan opis harini...tb² je rsa nk menyumbangkan mkanan...lgpn mungkin ni jamuan last utk thn ni sbb thn depan kami kene pindah tingkat lain campo dgn unit lain...jadi tatau lah leh wat aktiviti cmni lg ke tak...sbb klu dh campo...ramai banget..mcm² kerenahnya nt...
Mlm td wat inti...resepi asal guna sadin lenyek + bwg je...tp saya x boleh lah..pape pn kene msk...buh cili+prasa secukup rsa...xleh yg terlalu instant...hoho..tp inti ni saya tak guna sadin sbb dok jengah peti ais ada belen daging skit..so, saya blend je campo ngn kentang buh daun sup+bwg utk wangi, klu tak bau sket hanyir daging x ilang..jadilah inti daging kisar kentang berempah...haha ape punya tjuk daaa...
OK..yg betul² instant ni hnya kulitnya jek...guna roti paratha segera cap KAWAN....sbb nk cpt kan...pg td seawal 6 pg saya bngun duk gulung puff nih...dan trus bakar...hihi..very da healthy la..sbb bakar....kalo goreng mst berminyak kan.....
OH...ikut resepi sekeping roti paratha tu potong dua tau...tp saya potong 3...sbb saya duk bajet tak ckup klu potong dua je...ni pon potong 3 saya tgk dh gebu melampau time bakar..bygkan klu potong dua jek!..ngeh3...
OH ya...kulit puff tu klu senang lenang santai..nk uli sndri pn boleh..ala² buat kulit karipap juga keh...tp pastikan wt kulit karipap/puff yg rangup..tp saya ni nk cpt loh...lain la klu weeknd..xpe berlama kt dapo pn...ihikkksss!
waduhhh dugaan sungguh puff nih tau..owg tgh lapa ni
ReplyDeletesalam ayue
ReplyDeleterajin eik awak masak... :) kite masak pon tak rajin, makan pon malas huhu
antalya
ReplyDeleteha ha ha..
abis dh kn ikan seko..
manje
ihiks mende instant sajork..
aii cane tu mkn pn mls..hiks
kak ayue. naaaaaaaaaaaaaaaaakkkkk!
ReplyDeletesolehah
ReplyDeletealololo...kok jauh bener mau antarin sih....
mueheheheh