Wednesday, 17 December 2008

Tak cukup?

Musim cuti skolah kan...mak bapak pn beriya la nk abiskan cuti tahunan bersama anak²...org kt ofis ni bergilir cuti lama...

Semalam...
Bos besar berpangkat GM baru naik bercuti...bekalkan coklat² utk anak buah dia kt ofis...bercuti ke Langkawi..harus bwk coklat kan....tp hanya 2 paket...coklat cap Hershey's - Kiss Mee dgn Miniatures coklat petak tuh..

Sambil hulur kt saya suh bahagikan pd yg lain..saya siap kira satu² dlm pakaging tuh..pstu siap nk bahagikan...agak saje...bhgn saya yg last lah sbb kene bahagi yg len dlu...saya andaikan semua dpt 2 ketui Kiss Mee ngn 2 ketui Miniatures....

Saya pn bertawaf lah dr meja ke meja...smbil ulang ayat yg sama.... "EN. A bg bru balik dr Langkawi"..harus btau sbb mesti dorang tanya punye coklat dr sapa...hehehe...

Smpai ke bilik AGM, tb² je coklat Miniatures tu bertarabor dpn dia..adehh..saya dh la bermalasan nk lama² dlm bilik dia...jatuh la pleeekkkkk!! Saya sengeh je lah smbil hulur 4 ketui yg dh siap² kt tgn saya smbil btau dr sapa....pastu cpt² kutip yg berterabor tuh...

AGM : Eh..bg la lebeh sikit...4 je...x ckup ni... *aiyakkk agak dh mst kene sound punya...
Saya : Yg lain x dpt lg...nt kalo ada lebeh saya pusing balik *pastu saya trus cpt² kuaaaa..dlm hati dh siap dialog..xdenya saya nk patah balik..tgk coklat ni pn dh cm x ckup...mmg ngam² je seme dpt..mana ada lebeh...huhu..

Uhh uhhh....smbil tawaf ke meja lain saya trus berfikir...haiiiii....pangkat besa + gaji tinggi + pakaian pn alim ulamak.... tp klu dh manusia yg berperangai mmg susah nk kikis....

Mksud saya....dia lebeh drp mampu even nk bli coklat byk mana pn...takan coklat yg setoet ni nk amek lebeh sdgkan yg lain x dpt lg...takan nk mik utk ank² kt umh kan...klu byk takpe...buleh saja...tp coklat ni terhad...so consider lah sket...

NO...bkn kes kali ni je saya wat kesimpulan...byk lg sebelum nih sebenarnya...ok, saya bg slh satu lg kes...

& Bila dh habis sesuatu jamuan...mesti ada byk lebehan kan...olh itu mmg la harus utk di tapau kan... ok, sapa yg berhajat nk tapau silakan lah kan.... bila dh msing² menapau buleh berebut nk amek lauk semua sdgkan boleh je tiap sorang amek sket kan..takkk...lauk tu utk dia saje...aci gtu?? org bawahan ni yg sama menapau dgn rsa rendah hati melayan je lah..."takpe, amek la puan"... sian org bwhan ni yg anaknya 3-4 org kt umah kocik lagi ha...

lagi? ehh xpayah la....nt penat korang berfikir cam saya gak...he he heee.....


GM=General Manager/Pengurus Besar Bahagian
AGM=Asst General Manager/Penolong pengurus Besar Bahagian


8 comments:

  1. kedokut nye.harap gaji je beso.let me guess.kalo wat collection sure dia bg sket je kan.betoi tak?

    ReplyDelete
  2. antalya
    emm klu collection mmg dh ditetapkan level sekian² kene bayo brapa...

    ReplyDelete
  3. salam @yue

    em mcm2 ragam org pgkat beso nih kan... kekeke nak ckp tak mampu beli lebih dr tu pon bole beli...

    ReplyDelete
  4. manja
    kekeke...berkiraaa pn ada...

    yanie
    kede** dan lbh kpd 'jual ikan'..huhu

    ReplyDelete
  5. malunya kan org yg pangai camni...coklat camtu pun heran ke..beli la sendiri...lg pun dh org bg...

    ReplyDelete
  6. macam 2 punya olang pun ada.. tapi jgn kita wat perangai cam2 sudahla...

    ReplyDelete

-Nuff-

-Linkwithin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...